sâmbătă, 9 ianuarie 2016

Buciaș, Regatul de Gheață

La granița dintre real și imaginar, într-un loc de poveste, un loc în care parcă timpul a stat pe loc, se întinde mândru  Buciaș, astăzi Regatul de Gheață al zonei.
Călătorind cu mașina, cu vreun car tras de cai năzdrăvani, o sanie aparent magică sau pur și simplu la pas, puteți ajunge  parcă într-o altă lume…  Dacă ați văzut ,,Frozen”, e posibil să tresăriți la vreun zgomot crezând că de nicăieri ar putea apărea unul dintre personajele filmului. Dacă nu l-ați văzut, e la fel de bine … Sunteți  dumneavoastră  eroii  unei aventuri  de neuitat!  Oriunde privești, gheață! …De pe versanți, parcă dorind să coboare, au adormit înghețate  brusc  micile pârâiașe. Pereții abrupți de pe marginea drumului  au încremenit și ei creând sculpturi uimitoare, iar mai departe, atrași de sunetul apei ce cade năvalnic, ajungeți la cascadă. Dacă până acum câteva zile era totul înghețat, acum  veți avea parte de o surpriză ! Apa  și-a făcut loc prin zidul de gheață și  a dat naștere  unor  forme extraordinare!
Vrăjiți de contrastul dintre liniștea pădurii și susurul picăturilor de apă  ce se despart de suprafețele înghețate, de copacii  ce par că își protejează  teritoriul   și  poate  de  norocul  de  a zări  pe  una  din  creste  o capră  neagră, o călătorie în zonă, zilele acestea  nu poate fi decât o experiență  minunată! 
Atenție mare însă la pereții de gheață  de pe  marginea  drumului care au început să se  desprindă  din  cauza căldurii!


             























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu