sâmbătă, 9 ianuarie 2016

Am venit să colindăm!

Deși e iarnă, nu e zăpadă și e și cald, astăzi, 18 decembrie 2015, a fost o zi cu iz de sărbătoare! Colindători mai mici, mai mari, cu toții îmbrăcați în straie populare, s-au adunat, grăbiți nevoie-mare, să-i ure pe ai lor profesori, pe director, pe primar. 
             Îndrumați de către doamnele și domnișoarele profesoare Măcălău Vasilica, Apreotesei Diana, Tone Beatrice, Costin Daniela și Roșu Ana, elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 Mănăstirea Cașin au prezentat câteva obiceiuri de iarnă din zonă într-un mod care a atras atenția nu doar celor cărora le erau dedicate, ci și oamenilor de pe stradă, care s-au oprit să-i asculte. Colinde frumoase, curate, pioase, versuri la urături, ,,Mocănaș” și ,,Capră” alese cu grijă din vechi documente, toate, nu au rămas fără ecou. Toți acești vrednici colindători au fost răsplătiți cu drag de către doamna director Iordache Felicia și de către domnul primar Apreotesei Gabriel.
             Și-n loc de încheiere...
             N-ar fi frumos ca în ajun de Crăciun, de Anul Nou să întâlnim mai des astfel de urători? Frumos îmbrăcați în costume tradiționale, fără roluri cu ,,ceva versuri deocheate" și mascați mai mult decât trebuie la ,, Capră” sau la ,,Mocănaș”? Nu i-ați aștepta și dumneavoastră cu mai mult drag și cu porțile deschise larg?
 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu